pondělí 24. září 2018

PROČ JE LEPŠÍ HUBNOUT NA PODZIM

Je lepší hubnout na jaře, v létě, na podzim, nebo v zimě?
V zimě to nejde - je moc zima a "tělo se obaluje", aby přežilo. 
V létě je moc horko, a tak to nejde, protože přece grilování, ne? 
Na jaře hubnou všichni. 
Tak co na podzim?



Ochladilo se. A hodně. Barevné listí by nás letos asi tolik nerozhodilo,  ono bylo zažloutlé už někdy v červenci, jak se všechno spálilo a vysychalo. Ale dneska ráno jsem už i já musela uznat, že mi není úplně teplo. Po mně následují už jen obyvatelé Sibiře a Eskymáci!

Ale jak to souvisí s hubnutím?

V létě se takřka všichni vymlouváme na to, že je moc horko - takže se nedá pořádně sportovat a cvičit. Jasně, dá se plavat, když máte tu možnost, ale obvykle se koupeme jenom ve vlastním potu. Dá se jezdit na kole, ale kdo se má proplétat mezi těmi kolaři, co se rojí jak houby po dešti? A pak taky ten režim, že jo. To je pořád nějaké grilování, posezení u vínka, dovolená, s dětmi venku, nebo naopak jsou děti pryč a my si můžeme vyrazit. Ale od září, až bude po létě a děcka půjdou zase do školy...

Září přišlo, vedro neodešlo a nějak se letos nechtělo nikomu moc začínat. Už i některé pravidelné kurzy a hodiny začínají spíš až v říjnu! A když nám letos začíná říjen tak hezky v pondělí...

Proč je tedy lepší hubnout až teď?

  1. Začínáme prvního v pondělí. Dokonalejší den už je jenom prvního v pondělí v lednu!
  2. Ochladilo se, takže se dá sportovat, a přitom ještě není taková zima, aby se zase už nedalo nic dělat.
  3. Děti už jsou ve škole, takže doma zavládl pevný stálý režim.
  4. Děti už jsou ve škole, takže matky nemají čas na večerní dýchánky - nebo tak často.
  5. Otvírají se ty různé sportovní a taneční kurzy, které nenastartovaly už v září.
  6. Všude je dostatek podzimního ovoce a zeleniny.
  7. Ale večer už je chladno, a tak se schoulíme pod deku a budeme odpočívat - a bez odpočinku se opravdu hubnout nedá, protože tělo zůstává ve stresu, a ve stresu tělo drží, co udržet může, takže nějaké spalování a odhazování tuku ho absolutně nezajímá.
  8. Uděláme si tím "strýčka" na Vánoce, kdy si můžeme dopřát pár kousků cukroví nebo bramborový salát ještě 25. 12. k obědu. (Je divné, že jsem na něj při psaní téhle věty dostala hroznou chuť?)
  9. Babí léto a podzimní krajina je jako stvořená k výletům - takže vydáme energii, nachodíme kilometry, přitom si vyčistíme hlavu (a o tom stresu je víc v bodě č. 7).
  10. A hlavní důvod na konec: přece nebudeme čekat zase na jaro, až bude hubnout každý?

Žádné komentáře:

Okomentovat