úterý 3. dubna 2018

#APRILPLAN ANEB CO V DUBNU?

Duben, jaro, veletrhy. Plavky v dohledu :-) 


Docvičila jsem 21 Day Fix a začala se rozhlížet, co dál. Sice jsem na začátku roku rozcvičila Total Body Revolution od Jillian Michaels, ale nějak to teď potřebuju víc střídat a mít pestřejší, protože se u jednoho programu začnu brzy nudit. Takže měsíc bude momentálně asi hranice.

Už bude počasí příznivější k výletům (a taky se nám uzavřou jisté možnosti tréninkové chodecké trasy kvůli určitým opravám). Navíc mě čeká pracovní cesta na několik dní, kde bude cvičení nemožné (zato toho asi dost nachodím) a kde to s jídlem bude - velmi mírně řečeno - neslavné.

Takže kudy dál?

Co cvičit?
Zalistovala jsem svou videotékou a v pondělí ráno nastavila do počítače na přehrání starou dobrou Jillian a její program Ripped In 30. Už to mám kdysi samozřejmě odcvičené celé a od těch dob se k ní občas vracím. Je to docela fajn program. Ať už si dáte jenom pár lekcí, nebo si ho sjedete celý.

Pokud ovšem cvičíte podle plánu - tedy opakování 5-6 dní za sebou toho samého cvičení -, použijte prosím lehké váhy. Vaše tělo bude fakt radši :-)

Co jíst?
Je k tomu i jídelní plán. Ale ještě jsem se nerozhodla, jestli podle něj pojedu. Určitě to neklapne na té služebce (to budou spíš brambůrky a sendviče!). To uvidíme za měsíc, jestli docvičím a přihodím zase další zhodnocení.
Do jisté míry určitě zachovám odměrky a krabičky, ve kterých už pár týdnů jedu (viz ten odkaz na druhý blog výše, na 21 Day Fix). Řídit se vždycky člověk může i tím nejzákladnějším rozplánováním jídla.

Jak to stíhat?
To bude ten hlavní oříšek. Jak říkám, práce nad hlavu. Ale všichni víme, že to je jenom výmluva! A příprava krabiček nemusí zabrat víc než 10-15 minut za den. To snad zvládnu i já, ne?
Spíš si potřebuju pořádně rozplánovat všechno, co musím stíhat. A řádně si naplánovat i to cvičení a přípravu jídla. Chce to myslet dopředu (a plánovat a navíc taky plánovat správně).

Plánovat musím i práci a víc přemýšlet nad tím, co je a co není důležité.

Teď mám vůbec takové nervóznější období. Zamýšlím se trošku nad tím, jakým způsobem to celé vedu :-) Pracuju moc (to je o mně všeobecně známo) a ne vždycky se za to dočkám náležitého ocenění - a nemyslím jenom peníze. Po loňském roce, který přinesl jednu zásadní změnu po 5 letech, ještě řeším dozvuky tohoto rozhodnutí. Někdy to prostě odchodem nekončí a bývalí spolupracovníci hledají cesty, jak si zahojit uraženou pýchu. No nic, to byl jen takový postesk, ale dost už o tom!

Co je priorita?
Prioritou pro duben je všechno zvládnout a zvládnout to včas a dobře.
A k tomu potřebuju mít energii a výdrž. Takže to chce dobře jíst a trochu cvičit, aby tělo drželo pohromadě. A chodit tančit, abych si tu energii dobila :-)
Ono se zdá, že by nějaký trénink a krabičkování měly jít stranou, když je přede mnou jedno ze dvou nejnáročnějších pracovních období v roce (v květnu mě mimochodem čeká hodně veliká akce v rámci hlavního zaměstnání a pak hned konference EASO, na kterou taky potřebuju připravit ještě docela dost věcí). Ale když se nad tím zamyslíme, tohle vypětí a nálož se dá zvládat jedině tehdy, když funguje tělo fyzicky tak, jak má. Takže tím nejzákladnějším je zase - pořád se to opakuje, co? - dobře jíst a hýbat se, abychom byli fit na všechno ostatní.

Krabičkám zdar!


Žádné komentáře:

Okomentovat