sobota 17. června 2017

ZPÁTKY NA STARTU 2. TÝDEN

Týden č. 2 za mnou! Týden, který začíná ukazovat první drobnou krizičku. Týden, kdy si říkáte, že pro jednou se nic nestane a že si můžete povolit tady... a tady... a tady...

Výsledek? Minus 0,1 kg.
Ale aspoň šly centimetry a na chytré váze při ranním měření klesl podíl tuku na úkor čisté hmoty.

Celkem od 1. 6. je tedy skóre následovné:
- 1,6 kg na váze
- 1,5 cm v pase


Řekněme si ještě něco málo k vážení na těchhle váhách. 
Když chcete znát podíl tuku v těle a další hodnoty (voda v těle, podíl čisté hmoty - pozor, to nejsou jen svaly, které vám dělají po těle boule a jsou pevné a ukazují se v plavkách, nýbrž čistá netuková hmota v těle celkem), tyhle chytré váhy na to fakt stačí. Pokud jdete na inbody nebo podobný přístroj během dne, naváží vám trochu vyšší hmotnost a především nižší podíl tuku než vaše váha po ránu. Ráno vážíte nejmíň a taky váha ukáže jiný poměr tuku a čisté hmoty a vody v těle - máte toho tuku zdánlivě víc a může se to lišit i o několik celých procent.
Neděste se toho. Prostě si pro porovnávání zvolte jeden přístroj a zachovávejte u něj stejné podmínky. Buď se na něm važte po ránu, bez napití, bez oblečení. Nebo jestli někam chodíte, tak ideálně asi 2 hodiny po jídle, pokud možno ve víceméně stejném typu oblečení a buď pokaždé po předchozím větším cvičení, nebo naopak pokaždé po dni klidu. Když se jdete navážit den po těžkém silovém tréninku, budou hodnoty vždycky jiné!



A teď už se pojďme podívat na jídlo uplynulého týdne:


Co jsem tedy měla na talíři? 
Ovesné vločky, špaldová kaše, celozrnné lupínky, chléb, celozrnná houska, těstoviny, brambory, pita, jáhly, toastový chléb, nanuk, punčák, kakao, cukr, vepřová panenka, kuřecí maso, makrela, krůtí maso, krůtí šunka, tuňák, vejce, tvaroh, jogurty, lehká smetana, žervé, ementál, fazole, pesto, rajčata, různé listové saláty, okurky, meloun, sušená rajčata, pórek, mrkev, petržel, zelí, cibule, česnek, rajčata v plechovce, maliny, jahody, nektarinky, hrozny, ostružiny. 
Co jsem zapomněla tentokrát?

Pohyb?
To bylo slabší. Hned minulý pátek jsem podstoupila další drobný zákrok a musela jsem držet klidový režim. Takže jsem jen trochu chodila na procházky a běžně pobíhala v průběhu dne. 

Relax?
Byl to klidový režim se vším všudy. Jedna drobná oslavička, klidové procházky, detektivky.

Celkový dojem?
Byl to ospalý týden, klidný až moc. Nejen kvůli tomu klidovému režimu. (A teda ne v práci, tam jsem se vážně nezastavila!)
Klidný spíš v tom smyslu, že je to druhý týden, kdy si často říkáte, že už to přece jde. Ukolébáni výsledkem prvního týdne sklouzáváte do pocitu, že je to v pohodě, že se to dá a že to zvládáte. A i když si vymyslíte něco tak šíleného jako veřejnou reality show, v návalu práce najednou pár dní nezapíšete jídelníček (no, aspoň ho vyfotíte a přiznáte!) - vždyť se to nezblázní, že jo. Takže průměrný příjem tento týden hlásit nemůžu.
Ano, klesly centimetry v pase a podíl tuku. A nemůžeme se řídit jenom váhou, protože ta nevypovídá o tom, jak vypadá naše tělo, vlastně nic moc. A po velkém úbytku minulý týden je logické, že přijde jen malý krůček. Přesto je i ta malost onoho krůčku důsledkem nepohybu, nevážení a nezapisování (jakkoli díky své praxi mám odhad a nebylo to nijak divoce mimo nastavené hodnoty).

Do příštího týdne?
Zase hezky vážím a zapisuju. 
A hlavně: KONEČNĚ MÁM DOVOLENO ZAČÍT CVIČIT!!!
Po 13 týdnech od operace a po dalších měsících předtím, kdy jsem musela ze zdravotních důvodů pohyb omezovat tak, až jsem skončila jen u hodin, které jsem sama učila, je #zpatkynastartu i cvičební režim. 
Věřte, že se snad nikdo na svalovou horečku netěšil víc. A že bude! :-D

Tak krásný další týden. Jídelníčky a denní poznámky jako vždy na stránce: Alexandra Afrais Fraisová. Těším se tam na vás a za týden další obšírné hlášení tady!

Žádné komentáře:

Okomentovat