středa 18. ledna 2017

KRŮTÍ PRSO NA PÓRKU A RAJČATECH







Potravina                                                                                       Množství (g/ml)

Krůtí prsa bez kůže (syrová)300
rajčata v plechu400
Cibule80
Pórek120
Olej řepkový10
Energetická hodnota celkem: 2323 kJ
Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 3 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 17
Energetická hodnota na 1 porci: 774 kJ
Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 1 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 5.7

Dochucovadla:
Sůl, chilli




Postup přípravy

Nakrájíme cibuli na kostičky a pórek na kolečka, nakrájíme krůtí prso na kostky, nakrájíme česnek nadrobno. Osmahneme cibuli s pórkem na oleji, přidáme maso a za občasného míchání ho ve woku osmahneme doměkka. Přidáme krájená konzervovaná rajčata se šťávou, posolíme, zaprášíme chili. Připadně přidáme trošku cukru, pokud jsou rajčata hodně kyselá. Prohřejeme a podáváme třeba s bulgurem.

Žádné komentáře:

Okomentovat