středa 16. listopadu 2016

PODZIMNÍ POŠMOURNOSTI

A je to tady! Podzimní pošmourno, ponuro, potemnělo a přepracováno k tomu! Co s tím? Rozsviťte si!




Když venku "zapomenou rozsvítit", člověku se hned nic nechce. Nechce se vám vstát, ještě víc se vám nechce pustit se hned ráno do cvičení, nechce se vám ani jíst moc zdravě, protože vlezlé a pošmourné počasí rozhodně nesvádí k tomu, aby člověk přikusoval syrovou zeleninu.
Teď to chce zkrátka rozsvítit! Nejen doma lampičky :-)

Rozsviťte si talíř podzimní zeleninou a ovocem!
* barevná jablka
* oranžové pomeranče
* sytě oranžové mandarinky (mimochodem, teď v listopadu a začátkem prosince jsou snad nejlepší, ty pravé "mikulášské")
* rudé grepy
* červená řepa
* krásně zbarvené dýně
* hřejivé batáty
* chilli koření a papričky
* kari a kurkuma
* zázvor
* mrkev
* poslední zlaté hrušky
* nafialovělé zelí

Pokračovat bychom mohli ještě dlouho. Využijte suroviny, které jsou teď ve své nejlepší kondici. Příroda zařídila, aby byly taky krásně zbarvené a doslova se vám rozsvítily na talíři. A k tomu jsou teď plné vitaminů a minerálů. Ne, zelenina, není jenom nedomrlé rajče a okurka bez chuti. A ne, zelenina na podzim a v zimě nemusí být drahá a nedostupná. Stačí jen vybírat to, co je zrovna na vrcholu.

A já jdu vymyslet, co udělám s dýní, krůtou, mrkví, špenátem, fazolkami a podobnými lahůdkami o prodlouženém víkendu!




Žádné komentáře:

Okomentovat