neděle 26. února 2017

ČERVENÁ ČOČKA NA ZELENINĚ S CANDÁTEM



Ingredience

PotravinaMnožství (g/ml)
Olej řepkový20
Česnek15
Mrkev60
Petržel - kořen80
Pórek120
Cibule40
Čočka červená (v suchém stavu)180
Candát (syrový)300
Energetická hodnota celkem: 4771 kJ
Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 119 SAFA (g): 3 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 1590 kJ
Bílkoviny (g): 35.7, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39.7 SAFA (g): 1 Cukry (g): 4.7 Vláknina (g): 5.3

Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, chilli

Postup přípravy

Dáme vařit propláchnutou červenou čočku (lze i jiný druh) spolu s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Nakrájíme cibuli na kostičky. Nastrouháme na delší tenké nudličky petržel a mrkev, pórek nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji cibuli, přidáme petržel a mrkev a po minutce i pórek. Nakonec přidáme nasekaný česnek. Osmahneme vše do změknutí. Nakonec smícháme s uvařenou čočkou, dosolíme a dokořeníme chilli podle chuti. V troubě upečeme narychlo na kapce oleje osolené a opepřené filety z candáta a podáváme. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat