neděle 5. února 2017

KRŮTÍ PRSA NA PETRŽELI A PÓRKU







PotravinaMnožství (g/ml)
Meggle Smetana na vaření 10%200
Olej řepkový10
Pórek150
Petržel - kořen50
bulgur120
Krůtí prsa bez kůže (syrová)240
Energetická hodnota celkem: 4509 kJ
Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 116 SAFA (g): 14 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 2255 kJ
Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 58 SAFA (g): 7 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 5.5

Dochucovadla:
sůl, pepř, kopr, kari

Postup přípravy

Dáme vařit osolenou vodu na bulgur. Nakrájíme krůtí prsa na kostičky. Osmahneme v troše řepkového oleje. Přidáme nastrouhaný petrželový kořen a osmahneme. Přidáme nakrájený pórek a necháme zavadnout. Přidáme nasekaný česnek a kopr, osolíme, opepříme, zaprášíme kari a lehce prohřejeme, zalijeme smetanou, necháme dojít k varu a podáváme s bulgurem, který se mezitím uvařil na vedlejší plotýnce.

Žádné komentáře:

Okomentovat